Varíme s Ďurom

Autor: Juraj Drobný | 30.1.2011 o 17:55 | Karma článku: 11,59 | Prečítané:  1919x

Som si povedal, že i ja napíšem niečo o varení. Aj keď - to varenie v mojom príbehu až také podstatné nebude. Pozn. pre tých čo ma nepoznajú: každý recept, ktorý obsahuje viac pokynov, ako "otvoríme konzervu a zjeme" považujem za zložitý. Ak niekto hľadá naozajstné recepty, odporúčam Medveďa (on už môj "recept" čítal na FB, vraj som vymyslel nové jedlo).

Pozn. táto fotka je z iného receptuPozn. táto fotka je z iného receptu

V piatok ma povinnosti viedli do Banskej Bystrice. Povedal som si: "Ide víkend, do Bratislavy sa už vracať nebudem. Prespím u kamaráta na fare na Veľkom Borovom." Keďže som sa mu o svojom zámere zmienil vopred, nenápadne mi položil rečnícku otázku: "A čo sväté omše?" Pochopil som.

Na faru som dorazil až po desiatej večer. V obývačke bolo príjemne teplúčko: babka Drbjaková (kostolníčka) zakúrila. Mne už stačilo len nahádzať drevo do krbu tesne pred spaním a potom až ráno pred svätou omšou.

Sedel som pri krbe, pozeral dáky film, popíjal dáky Rizling rýnsky, napchával sa dákymi syrovými korbáčikmi, čo som našiel v chladničke a bolo mi fajn.

V sobotu po rannej svätej omši som si povedal, že by to chcelo raňajky. Otvoril som chladničku, tam nič moc. Potom špajzu, opäť žiadna inšpirácia. Vrátil som sa ku chladničke a zase nič. Keď som celý tento cyklus opakoval už asi po tretí raz, oslovil ma balíček cestovín ležiaci na poličke. Pozn. bol ešte pred skončením doby trvanlivosti.

V príručnej taške zvyknem občas nosievať okrem čelovky, dokladov, rezervných ponožiek, notebooku a nabíjačiek aj konzervu tuniaka v olivovom oleji a tak som mal recept vymyslený raz dva. V mierne posolenej vode som uvaril polovicu balíčka cestovín a po prepláchnutí som do nich švacol toho tuniaka, aj s olejom. Ochutnal som - bolo to dáke fádne.

Ešte raz som zašiel do komory a očí mi padli na konzervy - mandarínky. Podobne ako cestoviny, tiež boli ešte pred skončením doby trvanlivosti. Jednu z nich som otvoril, otočil hore dnom a nechal odkvapkať v dreze. Švacol som ich do zmesi cestovín s tuniakom, ochutnal a celkom mi to chutilo.


Na večeru som si chcel urobiť to isté, ale babka Drbjaková ma predbehla: priniesla mi plný tanier zemiakových placiek. Mňam.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Nové pravidlá zásadne ovplyvnia ľudí. Dlžníkov aj exekútorov

Sociálna poisťovňa môže siahnuť na účet dlžníka aj bez exekútora, bezvýsledne exekúcie sa musia zastaviť.

KOMENTÁRE

Fico radí socialistom ako byť populárnejší

Toto má byť lekcia z postkomunistickej Európy?


Už ste čítali?